Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο 2 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο
Αν διαθέτουμε 15 λεπτά, ένα μπλέντερ και επιθυμία για το καλύτερο υποκατάστατο που γνωρίζει η ανθρωπότητα μιας σάλτσας Αλφρέντο, ιδού τι μπορούμε να κάνουμε:
 
 

Υλικά (2)

250 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/2 λεμόνι
1 αβοκάντο κομμένο στη μέση και ξεκουκουτσιασμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μάτσο μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεπτή κρέμα. Μετά προσθέτουμε το αβοκάντο, το μαϊντανό και αλάτι και τα λιώνουμε όλα μαζί.
3. Χύνουμε πάνω τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν τελείως. Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Σημ. Εξαιτίας του αβοκάντο στη σάλτσα, το πιάτο δεν είναι καλό ξαναζεσταμένο.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες