Σπαγγέτι μαρτίνι 4 ψήφοι

Σπαγγέτι μαρτίνι
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 ασκαλόνια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά (jalapeno pepper) κομμένη
2 μέτριες ντομάτες κομμένες
100 ml βότκα
3 κουταλιές ξηρό βερμούτ
2 κουταλιές χυμός λάιμ
2 κουταλάκια τοματοπολτός
1/2 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
1/4 κουταλάκι σπόροι κόλιαντρου τριμμένοι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κόκκινη πιπεριά
1,5 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/3 φλιτζ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. φρέσκα σπαγέτι
ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
6 κλαράκια φρέσκος κόλιαντρος για γαρνίρισμα
σπόροι κόκκινου πιπεριού κοπανιστοί (προαιρ.)
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τα ασκαλόνια και το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σοτάρουμε για ½ λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη βότκα, το βερμούτ, τον χυμό λάιμ, τον τοματοπολτό, το λευκό πιπέρι, τον τριμμένο κόλιαντρο και το αλάτι. Ανεβάζουμε τη φωτιά και περιμένουμε να πήξει κατά τι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Όταν φθάσει στην επιθυμητή υφή, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιαντρο και τον μαϊντανό και μετά την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη. Διατηρούμε το μίγμα ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.
3. Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στο ζυμαρικό τη σάλτσα, την παρμεζάνα, τις ελιές και από 1 μίσχο φρέσκου κόλιαντρου σε κάθε πιάτο.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες