Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ταλιατέλες με καρύδια, κουκουνάρια και τυρί ρικότα 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Ταλιατέλες με καρύδια, κουκουνάρια και τυρί ρικότα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6)

3/4 φλιτζ. καρύδια ξεφλουδισμένα και κομματιασμένα
1/3 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα (3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά)
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2,5 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. τυρί ρικότα κομματιασμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
300 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα καρύδια, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το μαϊντανό στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε (εναλλακτικά τα λιώνουμε στο γουδί.)
2. Προσθέτουμε στο μπλέντερ λίγο-λίγο το λάδι και το δουλεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Βάζουμε το μίγμα στη ρικότα και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο πιρούνι ή κουτάλι.
4. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε, διατηρώντας ? φλιτζ. από το νερό του. Το μεταφέρουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος.
5. Προσθέτουμε το μίγμα ρικότας και αναμιγνύουμε καλά προσθέτοντας μια κουταλιά ή και παραπάνω από το νερό του ζυμαρικού, ανάλογα με το πόσο υγρό το θέλουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια