Ταλιατέλες Αλφρέντο 3 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Ταλιατέλες Αλφρέντο
Προσοχή στην ποιότητα των υλικών: Για να πετύχει απόλυτα αυτά το πιάτο χρειάζεται πρώτης ποιότητας βούτυρο, φρέσκια κρέμα γάλακτος και καλής ποιότητας παρμεζάνα που τρίβουμε μόλις την τελευταία στιγμή.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ. ταλιατέλες κοινές ή με αυγά
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε αλλά όχι τελείως.
2. Στο μεταξύ τρίβουμε ένα κομμάτι τυρί παρμεζάνα. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε μαζί με τη φρέσκια κρέμα και τη μισή παρμεζάνα. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι κατά τη γεύση. Κρατάμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει σαν κρέμα.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε και σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες