Τάρτα με γραβιέρα και σπαράγγια 4 ψήφοι

Τάρτα με γραβιέρα και σπαράγγια
Μία γρήγορα τάρτα με σπαράγγια και Ελληνική γραβιέρα!
 
 

Υλικά

Αλεύρι, για την επιφάνεια εργασίας
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα
700gr σπαράγγια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει και την τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε ελαφρά τη ζύμη 2 εκατοστά περίπου από τις άκρες της ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπάμε σε πολλά σημεία τη ζύμη, εσωτερικά του σχηματισμένου ορθογωνίου, και τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα.

Τοποθετούμε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλη τη επιφάνεια της ζύμης και εναλλάξ τις κορυφές με τις άκρες τους.

Αλείφουμε με λάδι, και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές των
σπαραγγιών να είναι τρυφερές, 20 έως 25 λεπτά.

Η τάρτα με γραβιέρα και σπαράγγια είναι έτοιμη!
2 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες