Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Τέλεια και εύκολη γαλόπουλα γεμιστή 2 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Τέλεια και εύκολη γαλόπουλα γεμιστή
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά

1 ολόκληρη γαλοπούλα , χωρίς το λαιμό και τα εντόσθια
2 φλιτζάνια αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο , λιωμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 καρότα , ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
4 κλωναράκια σέλερυ , ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Τρίψτε τη γαλοπούλα μέσα και έξω με το αλάτι . Τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να έχει περιθώριο, και γεμίστε τη με κρύο νερό . Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε τη γαλοπούλα να μουλιάσει στο μείγμα με το αλάτι και το νερό για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C . Ξεπλύνετε καλά τη γαλοπούλα.
Αλείψτε τη γαλοπούλα με το μισό από το λιωμένο βούτυρο . Τοποθετήστε την πλευρά του στήθους προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψί . Γεμίστε την γαλοπούλα με το 1 κρεμμύδι , 2 καρότα , 1 κλωναράκι το σέλερυ , 1 κλαδάκι θυμάρι και το φύλλο δάφνης . Βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά και θυμάρι γύρω από το κάτω μέρος στο ταψί και ρίξτε το λευκό κρασί ώστε να καλυφθούν.
Ψήστε το φαγητό ξεσκέσπαστο για 3 1/2 έως 4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο. Προσεκτικά γυρίστε την πλευρά του στήθους της γαλοπούλας, και αλείψτε τη με το υπόλοιπο βούτυρο . Αφήστε τη να σταθεί περίπου 30 λεπτά πριν τη κόψετε .
3 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια