Θαλασσινά κρεολών 2 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Θαλασσινά κρεολών
 
 

Υλικά (4)

1/4 φλιτζ. φυτικό λάδι
1 φλιτζ. καυτό νερό
500 γρ. φιλέτα ψαριού κομμένα σε κύβους των 2,5 εκ.
1/2 φλιτζ. μαϊντανός τεμαχισμένος
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
3 φλιτζ. βρασμένο καυτό ρύζι
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
500 γρ. γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες
1 κονσέρβα των 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/4 φλιτζ. πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουταλάκι θυμάρι
2 φέτες λεμονιού ξεσποριασμένες

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αναμιγνύουμε με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει (να μην καεί).
2. Προσθέτουμε νερό βαθμιαία και μαγειρεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και ομοιόμορφο.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το ρύζι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.
4. Πετάμε τα δαφνόφυλλα και τις φέτες λεμονιού.
5. Σερβίρουμε με κουταλιές πάνω στο καυτό βραστό ρύζι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες