Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ 22 ψήφοι

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 μικρό κουτί εβαπορέ
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
κανέλα (αν είναι να φάτε γλυκές τηγανίτες)

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα φαρδύ μπολ το αλεύρι. Ξεκινήστε με έναμισι φλιτζάνι και προσθέτετε αναλόγως της ποσότητας του χυλού που θέλετε.
Ρίχνετε το αβγό και το γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό (ζεστό αλλά όχι καυτό) και ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας και το αλάτι με τη ζάχαρη. Αν θέλετε κι άλλη ζύμη, ή αν είναι πολύ νερουλό, ρίχνετε κι άλλο αλεύρι, γενικά κανονίζετε το αλεύρι με το νερό ώσπου να έχετε ένα νερουλό χυλό. Ανακατεύετε καλά για να μην σχηματίσει μπαλάκια.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο). Όταν κάψει, ρίχνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το χυλό στο τηγάνι. Όταν δεν κάνει λιμνούλα ο χυλός επάνω στην τηγανίτα, την γυρίζουμε να πάρει χρώμα κι απ'την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να αποροφηθεί το λάδι.
Σερβίρουμε με κανέλα και μέλι ή προσθέτοντας λίγη ρίγανη αν τις θέλουμε αλμυρές.
3 αστέρια από 22 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
eleni 12-11-2012 13:52:42

το εβαπορε το βαζουμε οπς ειναι η το διαλυουμε με νερο?

despoina 25-08-2012 14:14:32

teleies

νικολεττα 04-02-2011 16:20:37

το μικρο κουτι ειναι περιπου 100 με 150 γραμαρια αν δεν κανω λαθος

marianna 04-02-2011 09:28:34

ποσα γρμ ειναι το εβαπορε?

νικολεττα 06-02-2010 18:00:35

για να μην ειναι τοσο λαδερη μπορεις να τισ βαλεις σε βαφλιερα

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια