Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Τηγανητό ρύζι με σκόρδο 0 ψήφοι

Από ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Τηγανητό ρύζι με σκόρδο
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
(*) το ρύζι πρέπει να έχει μαγειρευτεί από πριν και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μην χρησιμοποιείτε φρεσκομαγειρεμένο ρύζι γιατί θα έχει πολύ υγρασία και θα γίνει κολλώδες.

Υλικά (1)

1 ½ φλιτζάνι ρύζι (μαγειρεμένο)*
¼ του φλιτζανιού σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαπωνέζικη σάλτσα σόγιας
αλάτι
πιπέρι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το λάδι σε γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατέψτε γρήγορα έως ότου ροδίσει λίγο.
2. Ρίξτε και το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Δημιουργήστε μια γούβα στο κέντρο του τηγανιού. Ρίξτε εκεί το βούτυρο. Όταν λιώσει σπάστε το αυγό (στη γούβα και πάλι) και ανακατέψτε το με το ρύζι.
4. Προσθέστε τη γιαπωνέζικη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν να το σερβίρετε προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Σερβίρεται ζεστό και συχνά συνοδεύει κυρίως πιάτα.
αστέρια από 0 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια