Τορτελίνια ογκρατέν 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Τορτελίνια ογκρατέν
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. τορτελίνια
25 γρ. φρέσκια σάλτσα τομάτας
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
χυμός μισού λεμονιού
75 γρ. βούτυρο
75 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένo
3 κουταλιές φρέσκια κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Συγχρόνως σοτάρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το μισό βούτυρο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με λεμόνι.
3. Ξεχωριστά ζεσταίνουμε τη σάλτσα τομάτας ανακατεύοντάς την με τη φρέσκια κρέμα.
4. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ βάζουμε το μισό ζυμαρικό, προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια και καλύπτουμε με την μισή σάλτσα τομάτας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
5. Βάζουμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο, ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό για 15 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και σερβίρουμε
0 αστέρια από 1 επισκέπτες