Τραγανά κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τραγανά κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί
 
 

Υλικά (70 περίπου κομμάτια)

2 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
1μιση φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μπέϊκιν
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει(περίπου 1 κιλό)
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε την σόδα στον χυμό. Το ρίχνουμε και αυτό, όπως και το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Κατόπιν ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα για να μην γίνουν σκληρά τα κουλουράκια.
Αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε, τα βάζουμε στο ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 25’-30’.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες