Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ 0 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ Μ.
ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Είναι μια παραδοσιακή ονειρεμένη συνταγή.

Υλικά (15 κομμάτια) :

1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 1/2 κουταλάκι σούπας ξίδι
2 κούπες παρθένο ελαιόλαδο (ένα φλιτζανάκι του καφέ για το ζύμωμα, το υπόλοιπο για τα φύλλα)
1 1/2 της κούπας χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

1. Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ξίδι, το ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι .
3. Φτιάχνουμε τη ζύμη ένα μακρόστενο ρολό και το κόβουμε με το μαχαίρι σε 16 ισομερή κομμάτια . Παίρνουμε κάθε κομμάτι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να καλύψουν ένα πιάτο φαγητού, έχοντας πασπαλίσει τον πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και λίγο νισεστέ.
4. Στρώνουμε σε ένα πιάτο μία μεμβράνη φαγητού και το πρώτο φύλλο που ανοίγουμε το αλείφουμε μόνο από την πάνω μεριά με το μίγμα λαδιού - βουτύρου.
5. Πάνω του βάζουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο το αλείφουμε πάλι με το βούτυρο-λάδι κλπ. Έτσι φτιάχνουμε μια τετράδα από φύλλα, το ένα πάνω από το άλλο σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
6. Η κάθε τετράδα αποτελεί και ένα φύλλο της πίτας μας.
7. Παίρνουμε την πρώτη τετράδα από το ψυγείο και την πλάθουμε με τον πλάστη ώσπου να γίνει πάρα πολύ λεπτή. Την απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και την αλείφουμε με λάδι.
8. Την επόμενη τετράδα την ανοίγουμε με τον πλάστη όσο πιο λεπτή μπορούμε, την τοποθετούμε πάνω από το πρώτο φύλλο και βάζουμε πάνω της τη γέμιση.
9. Η τρίτη τετράδα θα ανοιχτεί, θα τοποθετηθεί πάνω από τη γέμιση και θα λαδωθεί και τέλος η τελευταία θα ανοιχτεί, θα λαδωθεί πιο καλά από όλες και θα τοποθετηθεί πάνω από όλες (ως τελευταίο φύλλο).
10. Χαράζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
αστέρια από 0 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια