Τζαμπαλάγια με ρύζι 2 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Τζαμπαλάγια με ρύζι
 
 

Υλικά (12)

6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια των 2,5 εκ.
1 φλιτζ. σέλερι τεμαχισμένο
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
250 γρ. βρασμένο ζαμπόν κομμένο σε κύβους
250 γρ. βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
250 γρ. καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε κύβους
2 (400 γρ.) κονσέρβες τριμμένες ντομάτες με το χυμό τους
2 φλιτζ. ζωμός βοδινού
2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
2 κουταλάκια μίγμα μπαχαρικών Cajun
2 φλιτζ. ωμό λευκό ρύζι
250 γρ. γαριδούλες σαλάτας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. το μπέι-κον και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε τα κομμάτια του μπέικον με ένα τρυπητό κουτάλι και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το σέλερι, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο λίπος του μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζαμπόν, το κοτόπουλο και το λουκάνικο και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τους ζωμούς βοδινού και κοτόπουλου. Βάζουμε θυμάρι και μίγμα Cajun. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέ-τουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει, μετά κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
3. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το μπέικον ακριβώς πριν σερβίρουμε και ζεσταί-νουμε καλά. Αν οι γαρίδες είναι προβρασμένες, αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες