Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΒΑΦΛΕΣ 13 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΒΑΦΛΕΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (12 κομμάτια) :

2 φλ. τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
λίγη τριμμένη κανέλα, γαρύφαλλο και μπαχάρι (προαιρετικά)
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα κρατάτε κατά μέρος.
Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Χτυπάτε το βούτυρο με τους κρόκους και το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι. Αν θέλετε προσθέτετε τα αρωματικά.
Ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Λαδώνετε τις πλάκες της βαφλιέρας και ψήνετε τις βάφλες.
Τρώγονται ζεστές ή κρύες με φρούτα, σαντιγί, γιαούρτι, μέλι, παγωτό, πραλίνα, μαρμελάδα, άχνη ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, σιρόπι κ.ο.κ.
4 αστέρια από 13 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
anwnumos 02-07-2014 17:09:07

πόση ώρα περίπου ψήνουμε?

ΜΑΡΙΑ 11-03-2010 18:10:55

Ευχαριστώ πολύ Νικολέττα να 'σαι καλά!

νικολεττα 11-03-2010 16:45:06

στη βαφλιερα βαζουμε μια κουταλα λαδωνουμε καθε φορα τις πλακες της βαφλιερας οταν βαζουμε νεο χυλο και το κραταμε αναλογα ποσο χεροψημενη τη θελουμε στην αρχη σε ψηλη θερμοκρασια και μετα χαμηλονουμε για να μην μας καουν ευχαριστω για το σχολιο....καλη επιτυχια

ΜΑΡΙΑ 11-03-2010 14:56:33

Τι ποσότητα βάζουμε στη βαφλιέρα και πόση ώρα περίπου ψήνουμε? Έψαχνα πολύ καιρό για συνταγή βάφλες. Ευχαριστώ πολύ Νικολέττα να 'σαι καλά!

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια