Βίδες με σπαράγγια και ελιές 1 ψήφοι

Βίδες με σπαράγγια και ελιές
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ ζυμαρικό βίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο
300 γρ κορυφές από φρέσκα σπαράγγια (2,5 εκ.)
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια, κομμένες φέτες
1 κουταλάκι μουστάρδα
2 κουταλάκι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κασέρι ή παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπερόσποροι μαύροι φρεσκοκοπανισμένοι.

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σπαράγγι και σοτάρουμε για λίγο ? περίπου για 4 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπαράγγι, το βούτυρο, τις ελιές, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 1 επισκέπτες