Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ 9 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Αφιερώνω τη συνταγή στην αγαπητή Καρανίκα Μαρία που τη ζήτησε.

Υλικά :

1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2 κούπες σπορέλαιο
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα καρύδια σπασμένα
κανέλλα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι. Όσο πιο πολύ το σοτάρουμε, τόσο πιο βαρύ για το στομάχι γίνεται. Ταυτόχρονα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι που έχει σοταριστεί και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να σφίξει. Προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ρίχνουμε και τα καρύδια και μόλις σφίξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να φουσκώσει το σιμιγδάλι για 20 περίπου λεπτά. Έπειτα βάζουμε την ανάλογη ποσότητα σε φαρμάκι και το αδειάζουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε κανέλλα και το σερβίρουμε.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ Α. 16-02-2012 23:41:50

Κι εγώ προτιμώ το αμύγδαλο γιατί έχω την εντύπωση ότι το καρύδι το βαραίνει κάπως...

ΑΝΔΡΕΑΣ 15-02-2012 16:54:20

Εχω φάει με μέλι άλλα μου φάνηκε αρκετά γλυκός. Παρ'όλα αυτά ήταν πολύ νόστιμος.

aggeliki 15-02-2012 00:55:12

Την ίδια συνταγή φτιάχνω κι εγώ μόνο που προσθέτω 1-2 κουταλιές μέλι.Του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

νικολεττα 21-03-2010 10:25:54

και εγω με αυτο τον τροπο τον φτιαχνω και του προσθετω και σταφιδες

ΜΑΡΙΑ 20-03-2010 18:37:23

Να 'σαι καλά Ανδρέα και να στέλνεις πάντα νόστιμες συνταγές. Προσωπικά πιστεύω πως η μαγειρική δεν είναι μόνο αυτά που μάθαμε κάποτε και αυτά που διαβάσαμε αλλα η συνεχής αναζήτηση, η ανταλαγή ιδεών και ο πειραματισμός πάνω σε καινούριες γεύσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ 20-03-2010 12:08:42

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

ΜΑΡΙΑ 19-03-2010 22:08:19

Επίσεις ξέχασα να πω ότι αντί για σπορέλαιο κάποιες φορές χρησιμοποιώ μαργαρίνη.

MΑΡΙΑ  19-03-2010 22:04:21

Κάνω την ίδια συνταγή. Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και αμύγδαλο ή κουκουνάρι που το καβουρδίζουμε με το βούτυρο και το σιμιγδάλι.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια