Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Χαλβάς σιμιγδαλένιος 9 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Αφιερώνω τη συνταγή στην αγαπητή Καρανίκα Μαρία που τη ζήτησε.

Υλικά

1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2 κούπες σπορέλαιο
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα καρύδια σπασμένα
κανέλλα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι. Όσο πιο πολύ το σοτάρουμε, τόσο πιο βαρύ για το στομάχι γίνεται. Ταυτόχρονα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι που έχει σοταριστεί και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να σφίξει. Προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ρίχνουμε και τα καρύδια και μόλις σφίξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να φουσκώσει το σιμιγδάλι για 20 περίπου λεπτά. Έπειτα βάζουμε την ανάλογη ποσότητα σε φαρμάκι και το αδειάζουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε κανέλλα και το σερβίρουμε.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια