Αρωματικό Χριστουγεννιάτικο κέικ του Ανδρέα 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Αρωματικό Χριστουγεννιάτικο κέικ του Ανδρέα
'Αλλη μια συνταγή δικής μου επινόησης. Ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ. Νόστιμο, αρωματικό και άκρως εμφανίσιμο.
 
 

Υλικά

215 γρ. αλεύρι
250 γρ. άχνη
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. γάλα
2 αυγά
1 κουτ. σούπας αφέψημα από γλυκάνισο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
5 γρ. μοσχοκάρυδο
35 γρ. αμυγδαλόσκονη από αναποφλοίωτο αμύγδαλο.
200 γρ. κύβοι φρούτων
1 κουτ. γλυκού μαύρο ρούμι (εναλλακτικά 1 κουτ. γλυκού λικέρ Amaretto)
1 κλωναράκι βανίλια
30 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βράζουμε 100 γρ. νερό με 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Έπειτα ρίχνουμε διαδοχικά τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το ρούμι και μια κουταλιά της σούπας από το αφέψημα του γλυκάνισου που κάναμε. Τέλος ρίχνουμε και τους κόκκους της βανίλιας από το κλωναράκι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι. θέτουμε σε λειτουργία πάλι το μίξερ αλλά σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ, βγάζουμε τον κάδο και ρίχνουμε τους κύβους φρούτων και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνειά του με γλάσο και αμύγδαλο φιλέ ψημένο, ή για να γίνει ακόμα πιο ποιοτικό λιώνουμε λευκή σοκολάτα (250 γρ,) και την περιχύνουμε στο κέικ.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες