Χριστουγεννιάτικος πειρασμός 5 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Χριστουγεννιάτικος πειρασμός
 
 

Υλικά

1 1/2 κιλό γάλα
5 αυγά
375 γρ. ζάχαρη
75 γρ. νισεστέ
75 γρ. αλεύρι
100 γρ. λικέρ μανταρίνι
100 γρ. φυτική σαντιγί

Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα υγείας 55% κακάο
200 γρ. γάλα

μελομακάρονα με τα καρύδια μαζί

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το νισεστέ και τα ρίχνουμε στο γάλα. Ανάβουμε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχεία και λίγο πριν δέσει η κρέμα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο με καλό ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ μανταρίνι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
Απλώνουμε ποτήρια και γεμίζουμε τον πάτο τους με σπασμένα μελομακάρονα. Τα βρέχουμε με λίγο λικέρ μανταρίνι. Βάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε να αφρατέψει καλά. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε μια στρώση κρέμας στα ποτήρια πάνω στα μελομακάρονα. Έπειτα ξαναβάζουμε κομματιασμένα μελομακάρονα, τα βρέχουμε με λικέρ μανταρίνι και άλλη μια στρώση κρέμας. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη σος σοκολάτας:
Κομματιάζουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή ακόμα καλύτερα το χτυπάμε με μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία σος. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς να φτάσει στους 35 βαθμούς να γίνει παχύρευστη, ρίχνουμε επάνω στην κρέμα και σερβίρουμε. Αν περισσέψει σος την ξαναζεσταίνουμε στα μικροκύματα με προσοχή να μην καεί, να την ελέγχουμε και να την ανακατεύουμε, και ξανασερβίρουμε.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες