Χταπόδι κρασάτο με μακαρονάκι 7 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Χταπόδι κρασάτο με μακαρονάκι
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 φλ. κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζετε σε κατσαρόλα και το μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το λάδι. Ανακατεύετε με μια κουτάλα μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Περιχύνετε με το κρασί, αφήνετε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνετε τις ντομάτες. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και νερό. Βράζετε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Προσθέτετε και άλλο νερό αν χρειαστεί και ρίχνετε το μακαρονάκι. Μαγειρεύετε μέχρι τα ζυμαρικά να πιούν τα υγρά τους.
4 αστέρια από 7 επισκέπτες