Φετουτσίνια με γαρίδες, σκόρδο και πέστο βασιλικού και μέντας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4,5 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1,5 φλιτζ. φρέσκα φύλλα μέντας
3/4 φλιτζ. καβουρδισμένο καρύδι τριμμένο
6 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
3 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
700 γρ. φετουτσίνια πράσινα (με σπανάκι)
700 γρ. μεγάλες ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, τη μέντα, τα καρύδια, την παρμεζάνα και 1,5 κουταλιές σκόρδο.
2. Βαθμιαία προσθέτουμε 1 φλιτζ. λάδι και αλέθουμε, ώσπου το pesto να αναμιχθεί καλά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
(Μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις μέρες πριν: Τυλίγουμε το μπολ με πλαστικό φύλλο, που να εφάπτεται στην επιφάνεια του pesto και το παγώνουμε. Το φέρνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τη χρήση.)
3. Βράζουμε τα φετουτσίνια.
4. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και 1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ σκόρδο. Σοτάρουμε ώσπου να γίνουν οι γαρίδες, περίπου 4 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά.
5. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε το pesto και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε τις γαρίδες πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr