Μπομπότα 5 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Μπομπότα
Παλιό παραδοσιακό γλυκό που έφτιαχνε τέλειο η γιαγιά μου. Εύκολο και πολύ υγιεινό.
 
 

Υλικά

1 κιλό και 300 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
1 κ. γ. σόδα
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
Χυμό από 3 πορτοκάλια
100 γρ. μαύρες σταφίδες
160 γρ. ζάχαρη
150 γρ. λάδι
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να μην είναι σφιχτή η ζύμη. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε και τη ζύμη μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δούμε ότι αρχίζουν να ξεκολλάνε τα πλαϊνά από το ταψί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Αν το προτιμάμε πιο γλυκό πασπαλίζουμε και λίγο άχνη μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
0 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες