Φακές αλά μπουργκινιον 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Φακές αλά μπουργκινιον
Τη συνταγή αυτή την έχω πολλά χρόνια αλλά δεν έτυχε ποτέ να την μαγειρέψω γιατί μου φαινόταν too much για τα ελληνικά δεδομένα. Τώρα λοιπόν αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας για να ακούσω και τα σχόλιά σας.
 
 

Υλικά

250 γρ. φακές
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 ποτήρι λάδι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
γαρύφαλλα
μαϊντανό
1 κ.σ. μουστάρδα δυνατή ή ντιζόν

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με κρύο νερό μαζί με τα κρεμμύδια, τα γαρύφαλλα μπηγμένα στο σκόρδο και τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μιάμιση ώρα περίπου. Μετά τις στραγγίζουμε. Μέσα σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, τις φακές, το ζαμπόν κομμένο κομματάκια, την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να ζεσταθεί επί 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες