Γαλλικό κρουασάν βουτύρου με κρεμά αμυγδάλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη ζύμη κρουασάν:
15 γρ. ξερή μαγιά
250 γρ. χλιαρό γάλα
500 γρ. αλεύρι δυνατό
70 γρ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
1 κρόκο αυγού με + 1 κ.γ. ζάχαρη για το άλειμμα

Για την κρέμα:
400 γρ βούτυρο αγελαδινό
50 γρ. αμυγδαλόσκονη
20 γρ. κορν φλάουρ
70 γρ. ζάχαρη
1 κρόκος αβγού
20 ml ρούμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και 60 γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5' να διογκωθεί το μείγμα. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς γάλακτος. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε να γίνει ένα ζυμάρι. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40' να διογκωθεί.
Έπειτα βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο ή τραπέζι και την ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Σκορπίζουμε πάνω κομματάκια από το βούτυρο, περίπου το 1/3 του βουτύρου, και διπλώνουμε στα τρία. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, σκορπίζουμε κι άλλα κομματάκια και ξαναδιπλώνουμε στα τρία. Ανοίγουμε πάλι φύλλο, σκορπίζουμε και τα τελευταία κομματάκια, ξαναδιπλώνουμε και ξανανοίγουμε φύλλο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο καλά στη ζύμη. Διπλώνουμε πάλι και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αν θέλουμε τη βάζου με στο ψυγείο σκεπασμένη και την επομένη μέρα τη χρησιμοποιούμε.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και αφού απορροφηθεί ρίχνουμε λίγο λίγο το ρούμι. Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και την αμυγδαλόσκονη.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε και διπλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο 3 φορές. Στο τέλος την ανοίγουμε σε 1 φύλλο και κόβουμε οριζόντιες λωρίδες. Τις κόβουμε σε ζίγκ ζαγκ και σχηματίζουμε φαρδιά σχετικά μεγάλα τρίγωνα. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την κορυφή τραβώντας το ελαφρά μια και είναι ελαστικό και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Εκεί τα κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με τη ζάχαρη και αλείφουμε τα κρουασάν. Ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο φιλέ και φουρνίζουμε. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Έπειτα τα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τα κόβουμε στα 2 μέχρι τέλος, γεμίζουμε με κρέμα και καπακώνουμε. Ξαναφουρνίζουμε για 3' ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και τα τρώμε χλιαρά ή και κρύα, αφού πασπαλίσουμε με ελάχιστη άχνη.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr