Γαμοπίλαφο (κρητικό πιλάφι)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό κρέας ζυγούρι ή αρνί γάλακτος
1 κιλό κοτόπουλο
2 ποτήρια ρύζι(νυχάκι)
2 κ.σ. στακοβούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κρέατα ξεχωριστά με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε σε πιατέλα το κρέας και αμέσως το αλατίζουμε. Σουρώνουμε το ζωμό από το αρνί και μετράμε 6 ποτήρια που τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Καίμε το στακοβούτυρο και το ρίχνουμε καυτό στο πιλάφι ανακατεύοντας ή το ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με το ρύζι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Στο πιάτο προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με αρνί και κοτόπουλο.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr