Γλυκό με φράουλες και μαρεγκες 4 ψήφοι

Γλυκό με φράουλες και μαρεγκες
Ελαφρύ, απολαυστικό και εύκολο γλυκό με φράουλες!
 
 

Υλικά

Ασπράδια από δυο μεγάλα αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλια της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 120 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ ή επιτραπέζιο μίξερ έως ότου έχουμε σφιχτή σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά. Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιες από το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο κατώτατο ράφι του φούρνου για 1 ώρα - 1 ώρα κ 15 λεπτά μέχρι οι μαρεγκες να είναι εντελώς σκληρές και να βγαίνουν από το χαρτί εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε το 1/3 από τις φράουλες για να φτιάξουμε μια σάλτσα φράουλας. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με 1 κουταλια της σουπας ζάχαρη μέχρι να στέκεται.
Συνθλίβουμε περίπου ¾ των μαρέγκων και τις ανακατευουμε με τις υπολοιπες ψιλοκομμένες φράουλες. Στη συνέχεια προσθετουμε τη σάλτσα φράουλας. Τοποθετούμε το γλυκό σε ποτήρια και προσθέτουμε από πάνω τις υπόλοιπες μαρεγκες ψιλοκομμένες.
0 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες