Γλυκό με φρούτα του δάσους 4 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
Γλυκό με φρούτα του δάσους
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

Για τη βάση:
3 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
85 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι βανίλια
βούτυρο
αλάτι

Για τη γέμιση:
400 γρ. παγωτό κρεμά ή παρφέ
200 γρ. φράουλες
100 γρ. βατόμουρα
150 γρ. μούρα
50 γρ. φραγκοστάφυλα
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και 75 γρ. αλεύρι μαζί με τη βανίλια.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20-22 εκ και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε την βάση την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω το παγωτό σε λοφάκι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με μια σειρά από φράουλες κομμένες σε φέτες, μια σειρά βατόμουρα, μούρα και τέλος λίγα φραγκοστάφυλα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 10 λεπτά και το σερβίρουμε.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες