Καυτερό ντιπ μελιτζάνας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
½ με 1 φρέσκο ​​πράσινο τσίλι
½ μάτσο φρέσκος μαϊντανός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Χαράζουμε τη μελιτζάνα αρκετές φορές με ένα μαχαίρι και τη ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαυρίσει και να μαλακώσει.

Μόλις κρυώσει ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και πολτοποιούμε το σκόρδο.

Ψιλοκόβουμε το τσίλι και το μαϊντανό.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη σάρκα από τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο, το τσίλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε λάδι ή/και λεμόνι αν επιθυμούμε. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr