Κολοκυθάκια γεμιστά με λουκάνικο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος στα δύο
Μισό κιλό πικάντικο λουκάνικο
1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 φλιτζάνι κομμάτια φρέσκου ​​ψωμιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψεκάζουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι. Ξύνουμε τους σπόρους και τη μαλακή σάρκα από τα κολοκυθάκια και κρατάμε τη σάρκα στην άκρη.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί με τις καθαρισμένες άκρες προς τα πάνω.

Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Κόβουμε κατά μήκος το λουκάνικο και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το έντερο κρατώντας μόνο το εσωτερικό το οποίο κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια λουκάνικου και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τη σάρκα από τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρούμε από την εστία και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά.

Βάζουμε το μείγμα πάνω στα κολοκυθάκια και ψήνουμε μέχρι τα κολοκυθάκια να είναι τρυφερά, 35 έως 40 λεπτά. Γαρνίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr