Κουλουράκια με λαδί και κανέλλα 5 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΣΩΤ.
Κουλουράκια με λαδί και κανέλλα
 
 

Υλικά (30 κουλουράκια)

1/2 κιλό αλεύρι ROBIN HOOD και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα (υγρή)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε 1-2 λεπτά στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι. Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 200 C για 20? 25?? ακριβώς.

Προσοχή: Πρέπει να βγουν τα κουλουράκια ακριβώς στην ώρα τους γιατί αν τα ξεχάσετε θα σφίξουν. Είναι μαλακά και αφράτα και ίσα που έχουν πάρει λίγο χρώμα.
4 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες