Κριθαράκι με καραβίδες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
- 400 γρ κριθαράκι χοντρό
- 400 γρ ουρές καραβίδας
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ πολτό ντομάτας
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- μισό ποτηράκι λευκό κρασί
- 25 γρ βούτυρο αγελάδος
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε μέρος από τον ζωμό, ίσα ίσα για να καλύψουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πιει τα υγρά του, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο ζωμό ακόμη.

Στα 8 λεπτά από την αρχή της διαδικασίας, προσθέτουμε τις καραβίδες και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Συνολικά θα χρειαστούμε 16-18 λεπτά.

Μόλις το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, μία χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή είναι έτοιμη και πρέπει να αφήσουμε το κριθαρότο με τις καραβίδες να σταθεί 2 λεπτά και μετά να το σερβίρουμε.

Ας σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λάδι τρούφας, που ταιριάζει πολύ με τις καραβίδες.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ:
Συνταγές Always Hungry

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr