Κροκέτες βακαλάου 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Φ.
Κροκέτες βακαλάου
Αυτή τη συνταγή την έχω χρόνια και τη φτιάχνω πάντα τη σαρακοστή παρόλο που δεν είναι εντελώς νηστίσιμη. Είναι εύκολη σχετικά η μόνη δυσκολία είναι το ξαρμύρισμα και το κόψιμο με το χέρι του μπακαλιάρου. Κατά τα άλλα είναι εύκολη και τρώγεται ακόμα πιο εύκολα.
 
 

Υλικά (40 τεμάχια τουλάχιστον)

1 περίπου κιλό βακαλάου παστού
1 μπουκάλι γάλα των 500 γρ.
1 μπέικιν πάουντερ
αλεύρι όσο πάρει
3 αυγά
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε από την προηγούμενη τον βακαλάο αλλάζοντας πολλά νερά. Την επομένη τον στραγγίζουμε και τον ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά το μπέικιν και το αλεύρι να γίνουν ένας χυλός σαν κρέμα. Προσθέτουμε τον βακαλάο και ανακατεύουμε. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε με το κουτάλι από το μείγμα. Γίνονται σαν λουκουμάδες. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή μια πράσινη σαλάτα και τρώγονται και ζεστοί και κρύοι. Αν είναι πολύ το μείγμα κρατήστε το στο ψυγείο και φτιάξτε το την επομένη μέρα, «κρατάει» τουλάχιστον 2-3 μέρες στη συντήρηση.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες