Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Λουκάνικο με κάρυ (currywurst) 17 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Λουκάνικο με κάρυ (currywurst)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Αν και για πολλούς είναι περίεργη επιλογή για εθνικό γερμανικό πιάτο, που όμως δεν πρόκειται να ενοχλήσει τους Γερμανούς. Σε αντίθεση με πολλά εθνικά πιάτα, το παρόν έχει μια γερά θεμελιωμένη ιστορία. Φαίνεται πως το 1947, μια κυρία ονόματι Herta Heuwer με λίγο κέτσαπ, Γούστερσος και σκόνη κάρι, που πήρε από κάποιους Βρετανούς στρατιώτες, έφτιαξε μιαν απλή σάλτσα και την έρριξε πάνω από βρασμένα λουκάνικα. Άρχισε να πουλάει αυτό το φθηνέ ορεκτικό από ένα καροτσάκι το δρόμου στο Βερολίνο και κατέληξε να διευθύνει ένα εστιατόριο με ειδικότητα στην εφεύρεσή της. Το πιά το έχει και δικό του Μουσείο, το Deutsches Currywurst Museum, που υπολογίζει ότι κάθε χρόνο σερβίρονται πάνω από 800 εκατομμύρια μερίδες λουκάνικα με κάρι. Είναι επίσης αντικείμενο τραγουδιών pop, μυθιστορημάτων και κινηματογραφικών ταινιών. Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται για εθνικό φαγητό; Το είδος το λουκάνικου που χρησιμοποιείται ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή, έτσι μπορούμε και μεις να χρησιμοποιήσουμε όποιο λουκάνικο μας...

Υλικά (4-6)

2 κουταλιές (30 ml) φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μίσχοι σέλερι ψιλοκομμένοι
2 κουταλιές (30 ml) σκόνη κάρι
1 κουταλιά (15 ml) πάπρικα καυτερή
1 425 γρ. ντομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες με το χυμό τους
3 κουταλιές (45 ml) ζάχαρη μαύρη
1/4 φλιτζ. (60 ml) κόκκινο ξύδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
900-1350 γρ. λουκάνικα της επιλογής μας, μαγειρεμένα και κομμένα σε μπουκιές.
½ φλιτζ. άπαχο γάλα
Ζυμαρικό της αρεσκείας μας ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας για γαρνίρισμα (προαιρ.)
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη σκουρύνει, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σκόνη κάρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να πήξει ελαφρά, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη σάλτσα με τα κομματάκια των συστατικών μέσα ή την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αν θέλουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα καυτά λουκάνικα και σερβίρουμε μαζί με ζυμαρικό ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας, αν θέλουμε.
5 αστέρια από 17 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια