Λουκάνικο με κάρυ (currywurst)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές (30 ml) φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μίσχοι σέλερι ψιλοκομμένοι
2 κουταλιές (30 ml) σκόνη κάρι
1 κουταλιά (15 ml) πάπρικα καυτερή
1 425 γρ. ντομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες με το χυμό τους
3 κουταλιές (45 ml) ζάχαρη μαύρη
1/4 φλιτζ. (60 ml) κόκκινο ξύδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
900-1350 γρ. λουκάνικα της επιλογής μας, μαγειρεμένα και κομμένα σε μπουκιές.
½ φλιτζ. άπαχο γάλα
Ζυμαρικό της αρεσκείας μας ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας για γαρνίρισμα (προαιρ.)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη σκουρύνει, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σκόνη κάρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να πήξει ελαφρά, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη σάλτσα με τα κομματάκια των συστατικών μέσα ή την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αν θέλουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα καυτά λουκάνικα και σερβίρουμε μαζί με ζυμαρικό ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr