Μακαρονοσαλάτα ασιατική

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/4 φλ. (60 ml) σόγια σος
2 κουταλιές (30 ml) ρυζόξυδο
1 κουταλιές (15 ml) σησαμέλαιο
2 κουταλάκι (10 ml) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/2 κουταλάκι (2 ml) μπούκοβο ή κατά τη γεύση
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
450 γρ. λιγκουίνια ή μαλλιά αγγέλου βρασμένα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και στραγγισμένα
1 καρότο χοντροτριμμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, τεμαχισμένα
6 ραπανάκια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια (30 ml) σησαμόσποροι καβουρδισμένοι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το μπούκοβο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Σερβίρουμε τη σαλάτα παγωμένη ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr