Μύδια γεμιστά (muscoli ripieni)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό μύδια
1 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί υψηλής ποιότητας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο ανάμικτο με
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρέσκο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο δυνατό (95 °C).
2. Τρίβουμε τα μύδια για να καθαρίσουν απ? έξω και μετά τα ατμίζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί, το κρεμμύδι και το πιπέρι.
3. Μόλις τα μύδια ανοίξουν (πετάμε όσα δεν άνοιξαν), πετάμε το επάνω κέλυφος και τοποθετούμε τα μύδια με το κάτω όστρακο σε ένα ταψί.
4. Αναμιγνύουμε τα λοιπά συστατικά, μαϊντανό, σκόρδο, τρίμματα ψωμιού, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε μια πλούσια ποσότητα από το μίγμα πάνω σε κάθε μύδι.
5. Περιχύνουμε τα μύδια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι τα τρίμματα να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε καυτά.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr