Μπέικον με μανιτάρια και χαρουπόμελο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
125 γρ. φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά τετράγωνα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μίσχος σέλερι κομμένος λοξά σε λεπτές φέτες
250 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χαρουπόμελο
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (ή ½ φλιτζ. νερό με 1 ζελέ χυμού)
1 κουταλάκι άνθος αραβοσίτου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το σκόρδο και το σέλερι για 3-5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον σχεδόν να γίνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά το χαρουπόμελο, τη μουστάρδα και το λάδι και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα, μαγειρεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά το ζωμό κοτόπουλου με το άνθος αραβοσίτου, το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη.
2. Σερβίρουμε είτε με βρασμένο και στραγγισμένο ζυμαρικό (οπότε το φαγητό λειτουργεί σαν σάλτσα), είτε με πουρέ πατάτας.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr