Ντοματόσουπα με αυγό ποσέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 - 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
λίγο μπούκοβο
400 γρ. αποφλοιωμένες τομάτες, λεπτοκομμένες, με το χυμό τους (κονκασέ)
3 κούπες νερό
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι
4 μεγάλα αυγά
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το σκόρδο ρίχνοντας πιπέρι και λίγο μπούκοβο, μέχρι το
σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει.

Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις τομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, κατόπιν μειώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε καλύπτοντας το τηγάνι για 10 λεπτά.

Σπάμε ένα αυγό και το βάζουμε σε μία διαφανή μεμβράνη μέσα σε ένα μικρό μπολ. Προσεκτικά τυλίγουμε τη μεμβράνη για να σφραγίζουμε το αυγό μας και επαναλμβάνουμε για τα υπόλοιπα αυγά.

Τα προσθέτουμε στη ντοματόσουπα, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Παράλληλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ψωμί και το ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τη ντοματόσουπα σε 4 μπολ με μία φέτα ψωμί στο κάθε ένα και από πάνω τα αυγά ποσέ, αφαιρώντας τη μεμβράνη. Στο τέλος πασπαλίζουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr