Πατάτες με σουσάμι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλιά σκόνη μουστάρδας
2 κουταλιές σουσάμι
αλάτι
1/4 κουταλάκια πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κύμινο, τη μουστάρδα και το σουσάμι και αμέσως μετά τις πατάτες.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά και προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, περίπου για 20 λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr