Πατάτες τηγανητές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό πατάτες
300 ml ελαιόλαδο
αλάτι (ψιλό και χοντρό)
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα σε μπαστουνάκια. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και τις πατάτες. Στην αρχή σε πιο χαμηλή φωτιά και σκεπασμένες και μόλις πάρουν λίγο, ανακατεύουμε και ξεσκεπάζουμε για να μας γίνουν πιο τραγανές. Πρέπει το λάδι να είναι αρκετό για να τις σκεπάζει. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίζει το πολύ λάδι ή τοποθετούμε στο πιάτο χαρτί κουζίνας και από πάνω τις πατάτες. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με μίγμα χοντρού και ψιλού αλατιού.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr