Πατατοκροκέτες νηστήσιμες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
λίγο αλεύρι
καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρό τρίψιμο). Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό.
Ψιλοκόβουμε τον πλυμένο δυόσμο και τον ανακατεύουμε με τις πατάτες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λάδι για τηγάνισμα μέχρι τη μέση περίπου.
Ενώ περιμένουμε το λάδι να κάψει, παίρνουμε μια χούφτα από τη γέμιση, την πλάθουμε σαν κροκέτα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
Αφού πασπαλίσουμε την πατατοκροκέτα, την ξαναπλάθουμε λίγο για να είναι καλά αλευρωμένη. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τις πατατοκροκέτες και τις τηγανίζουμε χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr