Πατατοσαλάτα κινεζική με ντρέσινγκ από ρυζόξιδο και ελαιόλαδο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Ντρέσινγκ:
5 κουταλιές ρυζόξιδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο έ.π.
1,5 κουταλιά κινέζικη ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος
1?1,5 κουταλάκια σησαμέλαιο ασιατικό, κατά τη γεύση
? κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τσίλι σος ή κατά τη γεύση
1 σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένη
’λλα:
2 μίσχοι σέλερι χωρίς τις ίνες και κομμένοι σε διαγώνιες φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μποκ τσόι, με τα πράσινα φύλλα σχισμένα και το μίσχο κομμένο διαγώνια
1/4 φλιτζ. πράσινο κρεμμυδάκι τεμαχισμένο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί το ρυζόξιδο, την ελαφριά και τη σκούρα σόγια σος, το σησαμέλαιο, την πάστα τσίλι και το σκόρδο. Ρίχνουμε αργά χτυπώντας το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και παγώνουμε το μίγμα όσο ετοιμάζουμε τις πατάτες.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις κρυώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
3. Κτυπάμε ξανά το ντρέσινγκ και το χύνουμε πάνω στις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα συστατικά, αναμιγνύουμε, σκεπάζουμε και παγώνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν. Ανακατεύουμε ξανά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr