Πάβλοβα Χιονάτη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 αυγά (τα ασπράδια)
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 90 με 100 βαθμούς στον αέρα. Χτυπάμε τα ασπράδια στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε τη βανίλια και την ζάχαρη σταδιακά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να κάνει κορυφές. Απλώνουμε την μαρέγκα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 60 με 80 λεπτά στους βαθμούς που προαναφέραμε. Για τη σαντιγί χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με την σαντιγί σχηματίζοντας κορυφές με το κουτάλι.
Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάβλοβα με σάλτσα φρούτων (πχ του δάσους), που θα φτιάξουμε απλώς πολτοποιώντας τα φρούτα που επιθυμούμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή Grand Marnier ή αν οι καρποί είναι μικροί (πχ μύρτιλλα, βατόμουρα) τους τοποθετούμε και ολόκληρους.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr