Πικάντικα κεφτεδάκια ψαριού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1 αυγό
700 γρ. αλεσμένο φρέσκο ψάρι (οποιοδήποτε άσπρο ψάρι)
2 κουταλιές της σούπας φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας πολτός κόκκινου κάρυ
1/2 φλιτζάνι κινέζικα φασόλια ή φρέσκα φασολάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κινέζικα ή φρέσκα φασολάκια και το σπορέλαιο. Ο πολτός θα πρέπει να γίνει λείος , χωρίς σβόλους.
2. Ρίξτε τον σε ένα μπόλ και ανακατέψτε τον με τα κομμένα φασόλια.
3. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πλάστε με τα χέρια ή με ένα κουτάλι τον πολτό του ψαριού σε μικρά κεφτεδάκια. Αν τα πλάσετε με τα χέρια αλείψτε τα δάχτυλά σας με λίγο λάδι για να μην κολλάνε. Πατικώστε τα λίγο για να εξασφαλίσετε ομοιογενές τηγάνισμα.
4. Τηγανίστε τα έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. (περίπου 2 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος)

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr