Πολύ σοκολατένιο παγωτό 1 ψήφοι

Πολύ σοκολατένιο παγωτό
 
 

Υλικά (8)

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού, ελαφρώς χτυπημένοι
60 γρ. πικρή σοκολάτα, τεμαχισμένη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ρίξτε τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και σκόνη κακάο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ. Σταδιακά ανακατεύετε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το καυτό μίγμα ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία μετά και να επιστρέψετε το μίγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να πήξει, αλλά μην βράσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Ρίξτε σε ένα παγωμένο μπολ και βάλτε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν το μείγμα σοκολάτας έχει κρυώσει εντελώς, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Βάλτε το στη παγωτομηχανή, για να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες