Πολίτικη σαλάτα κάπως διαφορετικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 λάχανο κομμένο (όχι πολύ ψιλοκομμένο)
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι ή αν σας αρέσει πολύ και 2 μέτρια
2-3 κ. σ. ζάχαρη
5-6 κ. σ. ξύδι άσπρο
2 κ. σ. μπαλσάμικο με μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
λάδι καλής ποιότητας
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας να ζεσταθεί αφού έχουμε ρίξει 2 σκελίδες σκόρδο απλά για να το αρωματίσουμε.
Αποσύρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι το οποίο το αφήνουμε να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καραμελώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το ξύδι και το μπαλσάμικο και μετά από λίγο, προσθέτουμε το λάχανο με το καρότο, αλατοπιπερώνοντας το, όσο αρέσει στον καθένα.
Το ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε και μετά απο 10 λεπτά το πολύ αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντάς το για να μαλακώσει ελαφρά και να τραβήξει όλα τα αρώματά του.
Συνοδεύει απίστευτα τα κρεατικά είτε ψημένα στο φούρνο, είτε στα κάρβουνα!
Μπορεί να φυλαχτεί και σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο για μία βδομάδα τουλάχιστον!

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr