Πράσινη σκορδαλιά 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πράσινη σκορδαλιά
Τέλεια σκορδαλιά και δίνει και ωραίο χρώμα στο πιάτο.
 
 

Υλικά

4 σκελίδες σκόρδο
3 κ. σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
3 πατάτες βρασμένες
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα αφήνετε στο ξίδι όλη νύχτα. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, να πολτοποιηθούν.
Προσθέτετε τις πατάτες και σταδιακά το υπόλοιπο λάδι και το ξίδι, εναλλάξ. Δοκιμάστε και διορθώστε την γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι ή ακόμα και ξίδι.
-Αν βγει πολύ πηχτή προσθέστε λίγο νερό ή αν βγεί πολύ αραιή προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες