Ψαρί πανέ με πικάντικο ντιπ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για το ψάρι
3 φλιτζάνια σπορέλαιο
500-600 γρ. ολόκληρο ψάρι (γλώσσα ή παρεμφερές)
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι γαλέτα
Για το ντιπ
¼ φλιτζανιού σάλτσα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι τσίλι τύπου bird’s eye
½ φλιτζάνι ωμό μάνγκο ή πράσινο μήλο κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
Εκτέλεση
Ψάρι πανέ
1.καθαρίστε το ψάρι. Με κοφτερό μαχαίρι κάντε εγκοπές σε κάθε πλευρά του, ώστε στο σερβίρισμα να ξεχωρίζουν μακρόστενα κομμάτια. Πλύνετε το και αφήστε το να στραγγίξει.
2. Αλευρώστε το ψάρι, βουτήξτε το σε ασπράδι αυγού και έπειτα στη γαλέτα.
3. όταν η γαλέτα θα έχει κολλήσει καλά πάνω στο ψάρι, βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά πριν το τηγάνισμα.
4. Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά έως ότου ροδίσει. Βγάλτε από το ζεστό λάδι , στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με το ντιπ.
Πικάντικο ντιπ
1. Λιώστε τη ζάχαρη με τα υγρά υλικά. Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ξινό και λίγο γλυκό. Εάν δεν είναι προσθέστε λίγο ζάχαρη ακόμα , χυμό λάιμ και σάλτσα ψαριού. Προσθέστε το μάνγκο ή το μήλο και τις πιπεριές..
2. Απλώστε το ντιπ πάνω από τα κομμάτια του ψαριού.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr