Ψωμί με κολοκύθι και παρμεζάνα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μικρό κομμάτι λιωμένο ανάλατο βούτυρο
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 του φλιτζανιού sour cream
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.

2. Στραγγίζουμε καλά το τριμμένο κολοκύθι. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και τους σπόρους παπαρούνας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι παρμεζάνα στο μείγμα αλευριού. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το βούτυρο, τα αυγά, τη sour cream και το τριμμένο κολοκύθι. Ανοίγουμε με το χέρι το μίγμα αλευριού και ρίχνουμε το υγρό μίγμα κολοκυθιού σε αυτό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μεταφέρουμε σε μια φόρμα ψησίματος και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα.

3. Ψήνουμε μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από το ψωμί, 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το ψωμί σε μια σχάρα.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr