Χαλβάς Ρήνας 5 ψήφοι

Χαλβάς Ρήνας
 
 

Υλικά (8-12 μερίδες)

1 πακέτο βούτυρο
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Βάζετε στο ταψί το βούτυρο χωρίς να το λιώσετε
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε το σιμιγδάλι, την βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί
-Ψήνετε για 45 λεπτά
-Αφήνετε να κρυώσει τελείως αφού ψηθεί
-Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσει
-Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες