Καραβίδες με σως περνο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
600 γρ καραβίδες χωρίς κελύφη
25 γρ βούτυρο
10 γρ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στιφάδου
30 ml περνό
80 ml ξηρό λευκό κρασί
80 ml ζωμός ψαριού
300 ml παχιά κρέμα
50 γρ μαλακό βούτυρο για το τέλος
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
λίγα φύλλα εστραγκόν κομμένα
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
1. Βάζουμε αλατοπίπερο στις καραβίδες και τις σοτάρουμε στο βούτυρο και το κρεμμυδάκι στιφάδου. Ρίχνουμε το pernod και βάζουμε φωτιά. Όταν σβήσει προσθέτουμε το κρασί και την δάφνη, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τις καραβίδες και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Σιγοβράζουμε για μειωθεί το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και συνεχίζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό της αρχικής ποσότητας. Προσθέτουμε την κρέμα και το εστραγκόν και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι η σως να πάρει την επιθυμητή υφή, αναμιγνύουμε το μαλακό βούτυρο και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σερβίρουμε τις καραβίδες με τη σως από πάνω.

Μια πρόταση από το http://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr